Leadgenerering

Online leadgenerering: 3 steps til at få succes

Simon Østergaard
B2B marketing specialist & partner
Indholdsfortegnelse

Online leadgenerering er en strategi, der går ud på at tiltrække potentielle kunder eller "leads" til din B2B-virksomhed.

Men hvordan får du succes med at genere leads?

I dette blogpost får du 3 steps til at få succes med din online leadgenerering:

  • Tiltræk: Gør det nemt for din målgruppe at finde dig
  • Konverter: Tilbyd værdifuldt indhold i bytte for kontaktoplysninger
  • Plej: Følg op og byg relationer med email marketing

Step 1: Gør det nemt for din målgruppe at finde dig

Din hjemmeside er et af de vigtigste elementer i din online leadgenerering. Det er typisk her, dit indhold bor, og det er ofte her, du har størst chance for at indsamle relevante leads. Derfor bør du tiltrække så meget relevant trafik som overhovedet muligt hertil.

Der findes forskellige taktikker til at tiltrække relevant trafik og dermed få din målgruppe til at finde dig. Her er fire af de mest effektive og benyttede metoder:

Content marketing

En af de mest effektive metoder til at tiltrække relevant online trafik er content marketing-metoden.

Metoden går i al sin enkelthed ud på at producere, publicere og distribuere værdifuldt indhold, som besvarer din målgruppes spørgsmål.

Det kan være blogindlæg, videoer og infografikker, der ranker i Google eller bliver delt via sociale medier for på den måde at tiltrække organisk trafik til hjemmeside.

SEO (søgemaskineoptimering)

Når du søgemaskineoptimerer din hjemmeside og dit indhold, kan du øge din synlighed i Google og dermed tiltrække organisk trafik fra personer, som har en søgeadfærd, der relaterer sig til dig og dit produkt. SEO og content marketing går desuden hånd i hånd, og du bør derfor altid dyrke SEO, hvis du arbejder ud fra content marketing-metoden.

Sociale medier

Facebook, Instagram og LinkedIn giver dig mulighed for at interagere med din målgruppe og dele engagerende indhold. Platformene fungerer i sidst ende som distributionskanaler for dit indhold med det formål at trække relevant trafik til din hjemmeside.

På dine sociale medier kan du desuden skabe og vedligeholde relationer til dine følgere, og det er derfor et godt sted at opbygge troværdighed omkring dit brand.

Annoncering

Annoncering på sociale medier og Google kan være en effektiv metode til at tiltrække relevant trafik til din hjemmeside, da du kan målrette dine annoncer meget præcist mod netop din målgruppe.

På Facebook, Instagram og Linkedin kan du desuden lave leadads direkte på platformene, så du kan konvertere dine potentielle kunder til leads, uden de behøver besøge din hjemmeside. Det fjerner friktion, og det løfter typisk din konverteringsrate betydeligt.

Det er min klare anbefaling, at du altid kombinerer annoncering med én eller flere af ovenstående aktivteter, så du gør dig så uafhængig af annoncering som muligt. I min optik er det sådan, du skaber en bæredygtig forretning på den lange bane.

Læs vores blogpost Leadgenerering B2B: Her er alt, du skal vide

Step 2: Tilbyd værdifuldt indhold i bytte for kontaktoplysninger

Når du har tiltrukket relevant trafik til din hjemmeside, er næste mål at konvertere trafikken til leads. Til opgaven skal du bruge landingssider og toprelevant indhold, du kan tilbyde i bytte for kontaktoplysninger.

Det kan f.eks. være guides, whitepapers, webinarer, tjeklister eller skabeloner, men det kan også være gratis prøveperioder eller demonstrationer af dit produkt.

Det vigtigste er, at indholdet er værdifuldt for din målgruppe, så de vil veksle deres kontaktoplysninger for indholdet. Vi kalder denne type indhold for gated content, da den er gemt bag en “gate” i form af en kontaktformular.

Sørg desuden for, at dine landingssider er konverteringsoptimerede, så det er nemt for din besøgende at foretage den ønskede handling - altså at downloade dit indhold.

Det er også en god idé at overveje, hvordan du præsenterer dit indhold for dine besøgende. Du kan for eksempel bruge skræddersyede pop-ups eller tilføje bannere på relateret indhold, så du kan lede relevant trafik til dine landingssider.

Step 3: Følg op og byg relationer med email marketing

Når du har fået kontaktinformationer på dine potentielle kunder, og de er blevet til en kontakt (et lead) i dit CRM-system, er det vigtigt at følge op og bygge relationer - altså det vi kalder lead nurturing. Det gør du bedst med en kombination af email marketing og marketing automation.

Aktiviteter du bør implementere:

  • Opsæt et automatiseret email flow, der onboarder dine leads, så de lærer dig at kende
  • Opsæt en email automation, der over tid sender indhold til de leads, som er relateret til det indhold, de netop har downloadet.
  • Send et regelmæssigt nyhedsbrev med inspirerende indhold til dine leads
  • Opsæt lead scoring, så du kan tracke og tage action på, hvor engagerede dine leads er
  • Gør relationen personlig ved at invitere dine leads til events eller webinarer, så de kan “møde dig”

Vi har faktisk skrevet et helt blogpost om 5 lead nurturing flows, du bør implementere.

Ud over marketing automation og email marketing kan det være relevant at få dine leads til at følge med på dine sociale kanaler, så de kan opleve en mere autentisk side af din virksomhed. Jo flere steder, du kan få dem til at engagere sig, jo bedre.

Ved at sende relevant indhold og vise, at du er interesseret i deres behov og ønsker, kan du skabe netop den tillid, der skal til, så de i sidste ende bliver til betalende kunder.

Konklusion

Online leadgenerering er en kontinuerlig proces, der kræver tålmodighed og vedholdenhed. Men hvis du følger disse tre trin, vil du være godt på vej til at bygge en stærk database af potentielle kunder, som kan hjælpe din virksomhed med at vokse og trives.

Det er vigtigt at huske på, at online leadgenerering ikke er en quick-fix-løsning. Det er en langsigtet strategi, der kræver tid og ressourcer at implementere og optimere. Men hvis du er vedholdende og investerer i din leadgenerering, vil du opleve, at du får nemmere ved at lukke dine salg, og at kunderne kommer til dig og ikke omvendt.

Jeg håber, du er blevet klogere på, hvorfor du skal arbejde med online leadgenerering.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til indholdet, er du velkommen til at skrive til mig på simon@komio.dk.

Tak, fordi du læste med!